Jump to content

Kezdd a tavaszt pillangókkal: készíts pillangó csalogatót!

2019. 02. 27. 17:05

Néhány okos megoldással a tavasz legszebb tüneményeit te is a kertedbe csalogathatod. Gyönyörködj bennük, és csald kertedbe őket, néhány egyszerű fondorlattal.

Ki ne szeretné, hogy pillangók lengjék körül a kertjét. Örömteli rájuk nézni, és ezernyi színváltozatuk örömmel tölti el a lelket, és megnyugtatja a testet. A természetben gyakran előforduló pillangók, azonban nem kedvelik annyira a városi közeget, viszont néhány okos trükkel mégiscsak felbukkannak kertedben a természet csodás alkotásai.

Színek

Nagyon szeretik a különböző színeket, a piros, a sárga, a narancs, a lila és a pink különösen vonzza őket.

Virágok

Néhány virág kifejezett lepke mágnes. Az egyik ilyen a mindenki által ismert napraforgó. Élénk színe, hatalmas virágtányérja vonzza a lepkéket. Szintén oda vannak a lepkék a vaníliavirágért, aminek illatát messziről megérzik, akárcsak a királyliliomét.

De a nebáncsvirág, petúnia, szegfű, őszirózsa, nárcisz, zsálya, nyári orgona és különféle gyümölcsfák is vonzzák őket.

Víz

A pillangók kedvelik a friss vizet, így a kerti tó vagy csobogó is vonzó lehet számukra, ami virágokkal van körülültetve.

Pillangóetető

Eddig csak madáretetőről hallottál? Létezik pillangókra fejlesztett változat is! Így készítsd el:

-egy mély tányérba vagy tálba tölts egy kevés vizet, majd rakj bele gyümölcsöket (pl. dinnye, narancs, stb.)

-befőttesüveg etető: a tetőt egy szöggel (és kalapáccsal) lyukaszd ki, és tégy bele egy hosszú szivacsot. Az üveget töltsd majdhogynem tele vízzel, és adj hozzá egy kis cukrot. Akaszd egy fára, és várd a lepkéket!

Lepkeszállás

A lepkeházat érdemes ágakkal, gallyakkal kibélelni. Csináld így!

 

 

(Forrás: hobbikerteszet.co.hu | Kép: pixabay.com)