Jump to content

Így nem nyírod ki végre a szobanövényeidet

2017. 09. 25. 17:45

Annyira notórius növénygyilkos vagy, hogy még egy szobafikusz is maximum két hétig bírja nálad? Mi nem ítélkezünk, csak segítünk néhány szuper tippel!

1. Ne cibáld a cserepeket

Ha állandóan át akarjuk helyezni a növényeket (mert most épp jobban illik az új asztali futóhoz, mint a barackszínű polchoz), könnyen súlyos traumát okozhatunk neki. Próbáljunk stabil, állandó helyet biztosítani szobanövényeinknek!

2. Legyen rendszer a locsolásban!

A legtöbben ott rontják el, hogy csak akkor locsolják meg a növényt, amikor eszükbe jut, pedig fontos, hogy ebben is legyen rendszer. Ha magunktól képtelenek vagyunk emlékezni, töltsünk le egy olyan applikációt, mint a Waterbug, ami mindig szól nekünk, ha eljött a locsolás ideje.

3. De ne locsold túl…

A legtöbb növénynek nagyon pontos, jól leírható igényei vannak azt illetően, mennyi vízre van szüksége. Tartsuk magunkat ehhez, és ne gondoljuk, hogy minél több vizet adunk, annál jobbat teszünk nekik!

4. És a napfénnyel is vigyázz!

Az is köztudott, hogy a növényeknek sok fényre van szükségük, az viszont kevésbé ismert tény, hogy a napon “le is éghetnek”. Ha elkezdenek barnulni a növényeid levelei, akkor valószínűleg túl sokat vannak napon, ha pedig halványabb, sápadtabb zöld színűk van, több fényre van szükségük.

5. Új élet

Lehet, hogy nem vagyunk nagy kertészmesterek, de azért fontos, hogy egy dologra odafigyeljünk: a növény elhalt részeit óvatosan le kell csippenteni, hogy új élet sarjadhasson alatta. Így biztosan sokáig  velünk maradhatnak kedvenc szobanövényeink.

(Forrás: nlcafe.hu)