Jump to content

6 zöldség, amelyet cserépbe is ültethetünk - 2.rész

2017. 11. 09. 20:01

Könnyen gondozhatók, gazdagon teremnek, ráadásul ha egyiket-másikat növénytámaszra, rácsos futtatóra felfuttatva neveljük, még helyet is takaríthatunk meg.

Retek

A retek az egyik leggyorsabban növő zöldségféle, amely kifejezetten alkalmas cserépben való tartásra. A kisebb méretű, széles cserepek tökéletesen megfelelnek a célra.

Egy 15 cm mély növényláda például már elegendő, de ha nagyobb termésű fajta a kedvencünk, választhatunk 20-25 cm mély ládát is. A javasolt ültetőtávolság 6-8 cm.

Kínai bordáskel (pak choi)

A kínai bordáskel nagyszerűen nevelhető kerti növényládában, mivel meglehetősen gyors növekedésű és más növényekkel ellentétben nem igényel olyan sok napfényt. Félárnyékos helyen, már napi 3-4 óra délelőtti napsütés mellett is szépen fejlődik.

Termesztése során ne hanyagoljuk el a rendszeres öntözést, és lássuk el a növényt a szükséges tápanyagokkal.

Spenót

A spenótot mintha egyenesen a növénytartók számára "találták" volna fel. Ládáját szinte bármilyen félárnyékos helyre állíthatjuk, ahol probléma nélkül fog fejlődni. Viszonylagos igénytelenségének köszönhetően termesztése senkinek nem okozhat gondot. Olyannyira nem, hogy még a konyhai ablakpárkányon is nevelhetünk belőle egy virágládányit. Ehhez egy legalább 15-20 cm mély és megfelelően széles ládát szerezzünk be.

(Forrás: hobbikert.hu)