Jump to content

Segítség! Túl száraz a levegő!

2018. 01. 24. 14:27

Önnek is sárgulnak a növényei, mert túl száraz a levegő otthonában? Íme, 5 tipp, amellyel párásabbá teheti otthona légkörét.

A növények télen szeretnek pihenni, hiszen egész évben, hajtanak, virágoznak, növekednek, de télen pihennek. Az ideális környezet a 10-15 fokos hűvös világos otthon lenne, ám ezt sajnos nehéz teljesíteni, hiszen mi fázunk meg. Épp ezért télen a felfűtött meleg szobában a levegő kiszárad és növényeink levelei száradnak sárgulnak.

A megoldás! Növelni kell a levegő páratartalmát.

1. tipp: Sok jó növény kis helyen is elfér!

Alakítsunk ki otthonunkban egy egész virágsarkot, vagyis a növényeket tegyük egymás mellé, hiszen így egy kisebb mini őserdő alakul ki, és a sok szobanövény egyszerre fogja a nedvességet elpárologtatni.

2. tipp: Radiátorpárologtató

Helyezzünk el a fűtőtesten álló vagy fekvő radiátor párologtatót, amely naponta akár fél liter vizet is képes párává átalakítani így máris sokat tettünk növényeinkért.

Ne felejtsük el a vizet naponta utánatölteni.

3. tipp: agyag granulátum

Az agyag granulátum segít a helyes vízháztartásban és a nedvességet elpárologtatja így nem lesz a növény túllocsolva, de párásabb lesz a környezete. Az agyag granulátumot tehetjük a cserép alá a tálcára vagy szórjuk ki a földre. Dekorációs célokra is megfelel.

4. tipp: Szökőkút

Hangulatos lakásdekoráció, amely megnyugtat, és a természetbe repít minket. Egy kisebb szobai szökőkút képes napi fél liter vizet is elpárologtatni, de itt is fontos, hogy mindig töltsük utána a vizet.

5. tipp: kézi permetező

Vegyünk egy közepes kézi permetezőt és naponta reggel és este permetezzük végig a növények leveleit. Így növényeink a természetben érzik, majd magukat ahol a reggeli harmat nedvesíti be a leveleket.

(Forrás: hobbikerteszet.hu)