Tartalmazhatnak kevés magot, vagy többet, de akad olyan is, amely egyet sem. Nagy tehát a választék, nekünk csak azt kell megtalálnunk, amely a mi ízlésünknek a legmegfelelőbb.
Ebben nyújtanék némi segítséget a teljesség igénye nélkül.
Csabagyöngye szőlő
Termesztési értéke: igen korai érésű, közepesen termő, gyenge-középerős növekedésű, csemegeszőlő-fajta, borkészítésre is alkalmas, fekvés és talaj iránt nem igényes, fagytűrő, túlterhelésre érzékeny, a szárazságot elviseli, rothadásra mérsékelten hajlamos, kis zöldmunka igényű, bora muskotályos illatú és zamatú, lágy fehérbor
Fürtje: vállas, laza középnagy. Bogyója: gömbölyű, középnagy, átlagtömeg: 2,4 g, sárga, alig hamvas, húsa ropogós, lédús, húsos, héja vékony, olvadó, muskotályos ízű, zamatos.
Palatina (Augusztusi muskotály) “R” szőlő
Termesztési érték: augusztus második felében érő, középerős növekedésű, talaj és fekvés iránt nem igényes, viszonylag fagytűrő, rothadásra nem hajlamos, közepes zöldmunka igényű, jól szállítható, gomba betegségeknek ellenálló
Fürtje: középnagy, kissé vállas, közepesen tömött.Bogyója: hosszúkás, sárga, enyhén vastag, ropogós húsú, finom muskotályos ízű.
Néró “R” szőlő
Termesztési értéke: korai érésű, erős növekedésű, bőtermő, rezisztens, csemegeszőlő-fajta, talaj és fekvés iránt nem igényes, fagytűrő, gombás megbetegedéseknek kiválóan ellenáll, de egyes évjáratokban rothadásra hajlamos, szárazságra mérsékelten érzékeny, zöldmunkaigénye közepes, jól szállítható, borkészítésre is alkalmas
Fürtje: vállas vagy szárnyas, nagy,tömött. Bogyója ovális, kék, középnagy, átlagtömeg: 2,3 g, hamvas, húsa ropogós, héja vékony, olvadó
Éva szőlő
Termesztési értéke: augusztus második felében érő, közepesen erős növekedésű, talaj és fekvés iránt nem igényes, kissé fagyérzékeny, rothadásra nem hajlamos, közepes zöldmunka igényű, különleges csemege fajta
Fürtje: igen nagy, vállas, laza. Bogyója: nagy, ovális, fehér, vékony héjú, húsa ropogós, semleges ízű, alig érezhető a magja