Jump to content

Újra látogatható a Nemzeti Botanikus Kert

2020. 05. 16. 10:08

A három szabadtéri gyűjteménye nyári nyitvatartás szerint, naponta 8–18 óráig látogatható.

Hétfőtől újra látogatható az ország leggazdagabb botanikai gyűjteménye, a Nemzeti Botanikus Kert Vácrátóton – közölte az Akadémia Ökológiai és Botanikai Intézete.

A közlemény szerint a Nemzeti Botanikus Kert három szabadtéri gyűjteménye nyári nyitvatartás szerint, naponta 8–18 óráig látogatható.

A virágpompás kertben a nyitást követő napokban a látogatók nyomon követhetik, hogyan fordul át a kert tavaszi arca a nyárba. Virágoznak az embermagasságú, Ázsia hegyvidéki lejtőin honos korbácsliliomok, a Kínában honos és a „virágok királyának” nevezett fás bazsarózsák különféle fajtái és az idén először látható szakállasnőszirom-gyűjtemény példányai.

A kert ligetes részén különleges látványt nyújtanak az amerikai származású, halvány lila virágú prérigyertyák. Még nyílik az amerikai virágsom, illetve már virágzik a kerti hibrid illatos fűszercserje is. A tavak partján már sárgállanak a Magyarországon is honos mocsári nőszirom virágai.

A kányabangiták tányérszerű fehér virágcsoportjai pedig egyes fajtákon kivételesen méretesek. A Rózsakertben egynyári virágok, a Tornácosház oszlopai között pedig muskátlik várják a látogatókat – olvasható az intézet közleményében.

(Forrás: hobbikerteszet.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)