Jump to content

Hogy legyen egész évben zöld fűszerünk?

2016. 05. 16. 03:20

Az ételek íze sokkal zamatosabb, ha friss fűszerekkel szórjuk meg. Tavasztól-őszig pedig lehetőségünk van a növények házi termesztésére is, akár a balkonon, akár a konyhaablakban. Viszont érdemes fűszereinket is egész évre elraktározni. Hogy hogyan lehetséges ez?

Nincs másra szükségünk, mint jó sok zsenge növényre, olívaolajra, jégkocka tartóra és fagyasztóra. Aprítsuk fel a kívánt növényt, helyezzük a jégkocka tartóba, öntsük nyakon olívaolajjal és már mehet is a fagyasztóba. A hosszú eltarthatóság miatt belehelyezhetjük vákumzáró tasakba, hogy ne vegye be a fagyasztó szagát, így a későbbiekben, már bármikor elővehetjük. Egyetlen kocka az ételbe és már ott is van a nyár íze a szószunkban. Persze a sütés során számolnunk kell a többlet olajjal is, hogy a végeredmény ne tocsogjon! Érdemes már ezen a kockán pirítani a hagymát vagy a húst.

Tipp: Készítsünk friss fűszerkeveréket! Nem kell külön-külön kockáznuk az olasz fűszereket. Rakjuk már egyből egymás mellé a bazsalikomot, oregánót és majorannát. Hiszen nincs olyan olasz étel, ahol ne férnének meg egymás mellet, ezek a növények.

(Fotó: http://www.thekitchn.com)

(Forrás: http://www.thekitchn.com)