Nincs másra szükségünk, mint jó sok zsenge növényre, olívaolajra, jégkocka tartóra és fagyasztóra. Aprítsuk fel a kívánt növényt, helyezzük a jégkocka tartóba, öntsük nyakon olívaolajjal és már mehet is a fagyasztóba. A hosszú eltarthatóság miatt belehelyezhetjük vákumzáró tasakba, hogy ne vegye be a fagyasztó szagát, így a későbbiekben, már bármikor elővehetjük. Egyetlen kocka az ételbe és már ott is van a nyár íze a szószunkban. Persze a sütés során számolnunk kell a többlet olajjal is, hogy a végeredmény ne tocsogjon! Érdemes már ezen a kockán pirítani a hagymát vagy a húst.
Tipp: Készítsünk friss fűszerkeveréket! Nem kell külön-külön kockáznuk az olasz fűszereket. Rakjuk már egyből egymás mellé a bazsalikomot, oregánót és majorannát. Hiszen nincs olyan olasz étel, ahol ne férnének meg egymás mellet, ezek a növények.
(Fotó: http://www.thekitchn.com)
(Forrás: http://www.thekitchn.com)