Jump to content

Itt találhatók Közép-Európa legkülönlegesebb orchideái

2018. 07. 17. 01:08

Nemcsak a szemet gyönyörködtető látványban lesz részünk a kis szlovéniai, magyarok lakta faluban, de még gyógyító energiákkal is találkozhatunk.

A kicsi szlovéniai, nagyrészt magyarok lakta falu neve két okból is ismerős lehet. Egyrészt, itt található Közép-Európa egyetlen orchideafarmja, másrészt pedig nem messze találhatjuk a hagyomány szerint gyógyító energiákkal rendelkező erdőt a Bakonaki-tó körül.

Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő vállalkozása az Ocean Orchids, ami tőlünk nem is olyan messze Dobronakban működik. A 14 ezer négyzetméteres üvegházban 160-féle orchideát termesztenek, trópusi körülményeket biztosítva számukra.

Mivel egyre nagyobb lett az érdeklődés, turisztikai céllal egy 1500 négyzetméteres trópusi kertet alakítottak ki a látogatók részére. Itt 400 különböző trópusi növényt láthatunk az eredetihez nagyon hasonló körülmények között.

Évente 500 ezer növényt nevelnek itt. Az orchideák például egyéves palántákként, két kis levélkével érkeznek holland vagy távolkeleti laboratóriumokból. Azért külföldről, mert az orchideák szaporításához laboratórium szükséges, és ez itt nem található.

Az Ocean Orchidsnál csak az úgynevezett Phalaenopsis típusú orchideákkal találkozhatunk. De ebből azonban rengeteg színváltozatot és egészen különleges mintázatúakat is láthatunk.

A Bakonaki-tó Dobronaktól mindössze 1,5 kilométerre fekszik. Itt található az Energia Park, ami gyógyító hatásáról ismert. A Bakonaki-tó mellett több mint tizenöt éve energetikai pontokat találtak és jelöltek ki a bioenergetikusok és a természetgyógyászok.

Emiatt az elmúlt években rengeteg turista keresi fel a Bakonaki-tó és a Szent Vid-kápolna környéken lévő 26 energetikai pontot. Azért mennek el oda, mert abban reménykednek, hogy a földből sugárzó energia és rezgés kedvezően hat majd a közérzetükre, betegségükre, az egészség megőrzésére.

Természetesen ez is megosztja az embereket, ugyanis vannak, akik azt állítják, jobban lettek, mióta ott jártak. Másokkal pedig nem történt semmi különös.

A látogatók többsége rövid idő elteltével bizsergést, meleget, érez, ami szerintük bizonyíték arra, hogy a vibrációk különleges módon hatnak mindenkire, aki ezeken a pontokon tartózkodik.

Persze nem feltétlenül kell elhinnünk ezt, de egy biztos: ha egy jó sétára indul az ember egy ilyen csodálatos környezetben, az segít egy kicsit kiszakadni a mindennapi rohanásból és csökkenti a stresszt. Ha más nem, legalább arra a pár órára.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu | kép: CityGreen.hu)